Over mijzelf

Ik heb 12 jaar in het Voortgezet Onderwijs gewerkt als docente Frans.  Filosofie en psychologie hebben altijd  mijn interesse gehad. Door een zeer ingrijpende gebeurtenis in mijn leven ben ik op zoek gegaan naar de zin van mijn leven. Ik ben toen uit het onderwijs gestapt en heb een flinke carrièreswitch gemaakt.

Door het volgen van de 3-jarige opleiding tot hypnotherapeute ben ik dichter bij mezelf gekomen  en heb ik een richting gevonden waarin ik heel  veel  van mezelf kwijt kan.  Ik wil nu mijn opgedane ervaringen en kennis delen en overdragen op mensen die het moeilijk hebben en die ook op een punt zijn gekomen waarop ze hun kwaliteit van leven willen verbeteren.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen in mijn vakgebied en daarom volg ik regelmatig bijscholingen en intervisie.  Zo heb ik bijscholingen in EMDR en NLP gevolgd.

NBVH - Nederlands Beroepsvereniging van HypnotherapeutenAls therapeute ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Deze erkenning van de beroepsvereniging zorgt er ook voor dat jij , als cliënt, de kosten van een behandeling geheel  of gedeeltelijk vergoed krijgt door je zorgverzekeraar, afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent.

De antwoorden op onze vragen liggen gewoon in ons onderbewustzijn opgeslagen. Het is een verademing om je te realiseren dat je daar met behulp van hypnotherapie gewoon bij kan. Op die manier kun je je blik leren verruimen en zelf  tot oplossingen komen.

Ik wil je daarbij graag de weg wijzen als een gids.

Er zijn verschillende technieken die ik hiervoor in kan zetten , afgestemd op jouw persoonlijkheid,  wensen en hulpvraag.

In ons onderbewuste zit  ook onze creativiteit. Door het aanspreken van onze creativiteit kunnen we intuïtieve verbindingen maken die ons in staat stellen “problemen”  te boven te komen of ze te leren handlen. Problemen die ons in het dagelijks leven beletten ons werkelijk potentieel aan  te spreken.  Ga de uitdaging aan en leer jezelf beter kennen!

Naast individuele therapie geef ik ook groepscursussen ter bevordering van  persoonlijke groei. Denk hierbij aan: leren visualiseren, affirmeren,  ontspannende meditaties, kunstzinnige oefeningen, zelfhypnose.

Ik zie je graag in mijn praktijk!

Rian van Strien